< Terug

Welk zijn de heesters die je in uw tuin kunt planten ?

Dit zijn enkele voorbeelden van heesters die je in uw tuin kunt planten:

- Dwergheesters kunnen als voorbeplanting gebruikt worden en geven enige afwisseling in een rotstuin. Een groot aantal kruipende heesters, zowel bladverliezend als groenblijvend, is vooral geschikt als bodembedekker op die plaatsen waar gras niet meer groeit.
Bijvoorbeeld: Pieris japonica ‘Little Heath’ (50 cm), Corylopsis pauciflora (schijnhazelaar),  Daphne mezereum (peperboompje), Forsythia viridissima of Salix hastata ‘Wehrhanii’ (kleine wilg)

- Groenblijvende heesters en coniferen, die tegenwoordig veel meer dan vroeger toegepast worden, zorgen ervoor dat de tuin ook in de winter niet kaal en ongezellig is. Er zijn er vele, die niet veeleisend zijn. Bijvoorbeeld: Buxus, Taxus, Ilex aquifolium (hulst), Prunus laurocerasus (Laurierkers)

- Een speciale plats verdienen perkrozen. Men plant ze graag in vakken en ze vormen als het ware een concurrent voor de bloeiende vaste planten

- Een speciale behandeling vergen rododendrons, azalea's en heide (met uitzondering van winterheide), die een zure, turfhoudende bodem nodig hebben. Vooral niet te weinig ruimte geven bij de beplanting.

- Muren, omheiningen klimrekken kunnen met verschillende klimplanten beplant worden. De mooiste zijn: Clematis, Klimrozen en Blauwregen.

- Als decoratie van het terras of andere zitgelegenheid komen onder meer kuipplanten in aanmerking. Ze hebben speciale verzorging nodig en een winterstandplaats. Bijvoorbeeld: Acacia, Camellia, Jasminum, Laurus, …

Andere voorbeelden van heesters voor uw tuin:

 - Heesters met aromatisch blad: Artemisia arborescens, Gaultheria, Lavandula, skimmia, Santolina, Rosmarinus, …

Heesters met mooie herfstkleuren: Acer, Amelanchier, Berberis, Cornus, Hamamelis, Vibernum, …

- Heesters voor diepe schaduw: Acuba japonica, Lonicera, Mahonia,Osmanthus, Vinca, …

 

Auteur: 
Magische Tuinen

< Terug