Planten Dagen te 'La Feuillerie' (Celles-Doornik)

Een selectie van de beste Belgische en buitenlandse gespecialiseerde plantenkwekers zullen zich in La Feuillerie, een romantisch park van de 19e eeuw, weer verzamelen voor de traditionele Plantendagen met zeldzame en collectieplanten. Het ‘niet te missen evenement’ voor veeleisende plantenliefhebbers.

Bloembollen en Siergrassen worden dé ontdekkingen van onze herfsteditie. Laat je inspireren door hun schoonheid en de talloze toepassingen in jouw tuin. In de herfst planten, betekent volgende lente al volop genieten! Narcissen, de prairielelie (Camassia), de fascinerende Gladiolus byzantinus, en de talrijke sieruien (Allium) staan prachtig bij ijle en lagere siergrassen zoals Stipa tenuissima en de vele varianten van Melica, Pennisetum, Sesleria…..

Bomen en struiken, vaste planten, coniferen, fruitbomen, rozen, inheemse planten …zullen  het rijk palet aan herfst mooiheden aanvullen, dat maakt dit schitterend seizoen echt magisch.

Meer dan 65 gespecialiseerde plantenkwekers stellen er hun beste planten voor, de laatste nieuwigheden, en vooral hun kostbaar advies, dat telkens weer, door de bezoekers wordt gewaardeerd.

Dat is het doel van de organisatoren, al meer dan 30 jaar , het publiek in contact te brengen met een breed en uitzonderlijk plantenassortiment, in een aangename en gemoedelijke sfeer.  


Praktische Inlichtingen :

Datum(s): 
Zaterdag 18 september en zondag 19 septembre 2021: van 10u tot 18u
Ingang: 
8 Euro/pers
Adres: 
1 Rue de La Feuillerie
7760 Celles (Doornik)
België