Plantenmarkt te 'La Feuillerie' (Celles-Doornik)

Een selectie van de beste Belgische en buitenlandse gespecialiseerde plantenkwekers zullen zich in La Feuillerie, een romantisch park van de 19e eeuw, weer verzamelen voor de traditionele Plantenmarkt met zeldzame en collectieplanten. Het 'niet te missen evenement' voor veeleisende plantenliefhebbers.

Het thema 'MAGISCHE HERFST' is een uitstekende gelegenheid om niet alleen de spectaculaire verkleuringen van bomen en heesters te bewonderen, maar vooral de sierlijke en prachtige late bloeiers, zoals deze van : Asters, Dahlias, Gaura, Helenium, Persicaria, Salvia, Saxifraga fortunei, Sedum... voor de vaste planten, Abelia, Camellia, Caryopteris, Hebe, Heptacodium, Lagerstroemia... voor de heesters.

Bomen en struiken met eetbare en decoratieve vruchten, bloembollen, siergrassen, coniferen, zaden... zullen het rijk palet aan herfst mooiheden aanvullen, dat maakt dit schitterend seizoen echt magisch. Meer dan 65 gespecialiseerde plantenkwekers stellen er hun beste planten voor, de laatste nieuwigheden, en vooral hun kostbaar advies, dat telkens weer, door de bezoekers wordt gewaardeerd.

Dat is het doel van de organisatoren, al meer dan 30 jaar, het publiek in contact te brengen met een breed en uitzonderlijk plantenassortiment, in een aangename en gemoedelijke sfeer.


Praktische Inlichtingen :

Datum(s): 
Zaterdag 19 september en zondag 20 september 2020: van 10u tot 18u
Ingang: 
8 Euro/pers. Leden van een tuin vereniging en seniors : 6,50 euros. Kinderen van -12 jaar = gratis
Adres: 
Rue de la Feuillerie 1
7760 Celles (Doornik)
België