London: Royal Botanic Kew Gardens

Dit is wel een van de meest belangrijke botanische tuinen ter wereld. Het grote domein heeft een verzameling van zo’n 50.000 verschillende planten evenals vele indrukwekkende gebouwen zoals het Palm House en de 10 verdiepingen hoge pagode.

Het hele domein beslaat een indrukwekkende 120 hectare, met zo’n 50.000 verschillende plantensoorten. Sommige delen zijn formeel aangelegd met bloemenperken of thematische tuinen zoals de grote alpentuin. Een groot deel van het domein is aangelegd in Engelse stijl. Vooral het westelijke deel van de tuin, waar je de weide open vistas vindt, nodigen uit om door de tuinen te kuieren. Als je het terrein te groot vindt om door te wandelen kan je een ritje maken op de Kew Explorer, een trolley die door de tuin rond rijdt.
Verscheidene van de belangrijkste gebouwen van de Kew Gardens, zoals het Pagoda, Temperate House en Palm House, liggen aan de oostkant van het domein. Het drukste deel van de tuin is de noordoostelijke hoek van het park waar je attracties vindt zoals het Princess of Wales Conservatory, de Rock Garden, Order Beds, Water Lily House en Palm House. Maar over heel de tuin zijn er interessante bezienswaardigheden, zoals de Japanese Gateway, Waterlily Pond, Treetop Walkway en Kew Palace.
N.B.: Om alle interessante attracties in de Kew Gardens te bekijken heb je zeker een volledige dag nodig.

 

Praktische Inlichtingen:

Adres: Kew- Richmond - Surrey - TW9 3AB London - UK

Open: alle dagen vanaf 9u30

                         Uitgezonderd 24 & 25 december

                         Voor alle zekerheid: raadpleeg hun Website

Ingang: 13,90 £/pers.

Webwww.kew.org

Tel: +44 (0)20 8332 5655

 

Kew- Richmond - Surrey
London
TW9 3AB
Groot Brittannië