Deze privé tuin van 2 ha is van twee grote verzamelaars van zeldzame planten die van de andere kant van de wereld (China, Tibet, Himalaya) komen. Er zijn ook andere collecties, zoals rododendrons, rotsplanten, acers en lelies, …enz

NB: Het gebouw ligt aan een...

De bestaande tuinen hebben alle kenmerken van een 17e eeuwse Schotse renaissance tuin. Hoewel het kasteel dateert uit 1490, zijn de tuinen aangelegd gedurende de eeuwen heen.

De eerste tuinen zijn gemaakt rond 1630/1636. De herstructurering tijdens de tijd van koningin...

Het is in 1721 dat 'Floors Castle' gebouwd werd voor de eerste hertog van Roxburhge. Met verschillende persoonlijkheden tijdens de eeuwen is 'Floors Castle' geëvolueerd tot wat het nu is. Buitengewoon !  Meubels en schilderijen zijn een museum waardig. De tuinen en het park zijn volgens...

 

'Harmony Garden' is in het dorp 'Melrose' gelegen, naast de beroemde abdij. Het is een typisch Engelse tuin van 1 ha die omringd is door hoge muren en rondom een prachtige Georgiaanse huis (19e eeuw).

Centraal ligt een mooi Engels gazon en aan de zijkant bevindt...

Tuinbezoeken - 03/07/14: Tijdens uw verlof, bezoek al de prachtige kastelen, parken en tuinen rond Edinburgh in Shotland. Zoals deze van Manderston Gardens ...

Het kasteel werd gebouwd in de 18e eeuw door architecten William en Robert Adam als verblijf voor de 13e graaf van Haddington. Het interieur is opmerkelijk en de tuinen zijn erg mooi !

De beroemde tuinen voor het kasteel is omringd door een prachtig aangelegd park met een...

 

Niet ver van 'Harmony Garden' is er, in het dorp Melrose, nog deze kleine tuin (0,8 ha) te bezoeken. Het is naast de voormalige priorij van de prachtige abdij gelegen.

Het is een erg eenvoudige tuin. In de boomgaard zijn er oude rassen van appels en peren...

 

'Royal Botanic Garden Edinburgh' werd in 1670 eerst opgericht in de buurt van het Paleis van Holyrood door Drs Robert Sibbald en Andrew Balfour als een medicinale plantentuin. Het is de tweede oudste botanische tuin in het Verenigd Koninkrijk na die van Oxford.

...


Abonneren op Schotland