Bezig met het laden van Evenementen

« All Evenementen

Plantendagen met zeldzame en collectieplanten te ‘La Feuillerie’ (Celles-Doornik)

april 22 - april 24

22 april en 23 april 2023

De Plantendagen van La Feuillerie: het niet te missen tuinenevenement voor de veeleisende plantenliefhebber ! Naar goede gewoonte verzamelt zich ook deze lente in La Feuillerie een uitgekiende selectie van de beste Belgische en buitenlandse gespecialiseerde plantenkwekers. In het prachtige kader van het romantisch (en sinds kort ook bekroond!) park van de 19e eeuw, vindt u een boeiend en breed aanbod van bijzondere, zeldzame en collectieplanten. La Feuillerie werd in 2021 erkend als ‘Jardin remarquable’ door ‘Parcs et Jardins de Wallonie’.

65 gespecialiseerde kwekers stellen er hun favoriete planten voor, de laatste nieuwigheden en bijzondere zeldzaamheden. Bij elke plant delen ze maar wat graag hun ervaringen en kostbaar plant- en onderhoudsadvies – een absolute meerwaarde voor de bezoeker.

Tijdens deze lente-editie worden bodembedekkers in de kijker gezet. Daarnaast vindt u zoals gewoonlijk een breed gamma van bijzondere bomen, heesters, vaste planten, bloembollen, siergrassen, coniferen, rozen, fruitbomen, waterplanten, inheemse planten, eenjarige planten, biologische zaden …

De rol van bodembedekkers in de tuin wordt alsmaar belangrijker. Elke stukje blote aarde is in de huidige klimatologische context nefast. Door het te bedekken met eenjarigen, vaste planten of struiken, wordt de bodem beschermd tegen droogte en koude, en tegen uitspoeling. Meer groen in de tuin zorgt ook voor meer afkoeling in een hete zomer. Je tuin wordt aangenamer, mooier én je hebt minder onderhoud : bodembedekkers weren het onkruid. Voor elke plek in de tuin, of het nu volle zon is of schaduw, zijn er aangepaste bodembedekkers: Ajuga, Epimedium, Geranium, Pachysandra, Vinca minor, Deutzia ‘Niko’, Sarcococca…

De Plantendagen van La Feuillerie vormen al meer dan 30 jaar een vaste waarde. Het publiek krijgt er de unieke gelegenheid om kennis te maken met een breed en uitzonderlijk plantenassortiment, en dat in een prachtig groen kader, en een aangename, gemoedelijke sfeer.

 

Praktische inlichtingen:

Datum: zaterdag 22 april en zondag 23 april 2023: van 10u tot 18u
Ingang: 9 Euro/pers.
Adres: Rue de la Feuillerie 1 – 7760 Celles (Doornik)

Web: www.lafeuillerie.be

Details

Start:
april 22
Einde:
april 24
Evenement categorie: