Bezig met het laden van Evenementen

« All Evenementen

  • Deze evenement zijn geslaagd.

Plantendagen met Zeldzame en Collectieplanten bij La Feuillerie (Celles-Doornik)

september 17 - september 19

17 september en 18 september

Een selectie van de beste Belgische en buitenlandse gespecialiseerde plantenkwekers zullen zich in La Feuillerie, een romantisch park van de 19e eeuw, weer verzamelen voor de traditionele PLANTENDAGEN met zeldzame en collectieplanten. Het ‘niet te missen evenement’ voor veeleisende plantenliefhebbers.

‘HERFST PRACHT’ is het thema van deze 71ste editie. Na de kleurrijke zomerbloeiers, zal de herfst aan het feesten gaan met zijn schitterende verkleuringen. Een goede gelegenheid om het ganse gamma van bloemen, sierbessen, grassen en bladverkleuringen te mogen ontdekken, deze stralen een magische sfeer uit. Vanaf de kleine Napolitaanse Cyclamen tot de prachtige Japanse Esdoorn familie zullen heel wat minder gekende planten in de kijker worden gezet, zoals Mukdenia, Fothergilla, Itea, KlimHortensia… en vele andere , gepast voor kleine en grote tuinen en ook bloembakken. Meer dan 65 gespecialiseerde plantenkwekers stellen er hun beste planten voor, de laatste nieuwigheden, en vooral hun kostbaar advies, dat telkens weer, door de bezoekers wordt gewaardeerd.

Dat is het doel van de organisatoren, al meer dan 30 jaar , het publiek in contact te brengen met een breed en uitzonderlijk plantenassortiment, in een aangename en gemoedelijke sfeer.

 

Praktische Inlichtingen :

Datum: Zaterdag 17 september en zondag 18 september 2022: van 10u tot 18u
Ingang: 8 Euro/pers
Adres: 1 Rue de la Feuillerie – 7760 Celles (Doornik)

Web: www.lafeuillerie.be

 

Details

Start:
september 17
Einde:
september 19