In de kijker

/ Magische Tuinen » In de kijker

Zakboek voor de sponstuin 

Onthard je tuin tegen intense regen en extreme droogte

Hoe je tuin ontharden en klimaatsterk maken ?

Water, geen tuin die zonder kan. Droogte is dus erg, maar te veel water is ook nefast. En dat is nu net de evolutie in het huidige weersbeeld: steeds langere periodes van droogte en extreem hete dagen, afgewisseld met momenten van overvloedige regen.

Om tuinen mooi, fris en gezellig te houden, maar vooral om ze klimaatsterk en leefbaar voor alle organismen te maken, moeten ze gaan functioneren als een spons: water opnemen wanneer het er is en het gebufferde water afgeven aan planten en bomen wanneer die ernaar verlangen.

Alleen weten consumenten, maar ook tuinaannemers niet altijd hoe ze dit moeten aanpakken.

Groenauteurs Marc Verachtert en Bart Verelst presenteren daarom, na hun bestseller Zakboek voor de klimaattuin een opvolger: Zakboek voor de sponstuin.

In hun nieuwe boek schuiven ze groene oplossingen naar voor om de tuin, maar ook terras, gevel en dak zo in te richten dat water op de meest natuurlijke en logische wijze kan afgevoerd en gebufferd worden voor periodes van droogte.

Het boek helpt de consument op weg met concrete tips voor alle hoeken en plekken in de tuin. Zowel voor bestaande als voor nieuwe tuinen. Praktische informatie over tal van producten en lijsten voor klimaatsterke plantencombinaties helpen daarbij.

Over de auteurs :

Marc Verachtert is tuinjournalist en tuinarchitect. Hij publiceert in o.a. Het Nieuwsblad en magazines als Chic gardens en Jardin & Loisirs. Samen met Gil Claes realiseert hij praktisch geïnspireerde TV-tuinenprogramma’s voor diverse zenders. Bart Verelst nam deel aan het TV-programma Het Goede Leven met Wim Lybaert. Hij is landbouwhistoricus, tuinbouwconsulent en groenredacteur voor diverse tuintijdschriften.

Zakboek voor de sponstuin

Onthard je tuin tegen intense regen en extreme droogte

Uitgeverij Lannoo

€ 22,99 | 176 blz. | Paperback

ISBN 9789401489928

Verschijnt 7 maart 2023

Description