< Terug

Bloeiende kamerplantjes vertroetelen

Neem je geen genoegen met ijsbloemen op de ruiten dan moet je noodgedwongen de tuincentra afschuimen en allerhande bloeiende kamerplanten op de kop tikken.

 

Neem je geen genoegen met ijsbloemen op de ruiten dan moet je noodgedwongen de tuincentra afschuimen en allerhande bloeiende kamerplanten op de kop tikken. Ze komen dan wel niet in een ideale situatie terecht maar met name Kaapse viooltjes en pantoffelplantjes kunnen nu bloeiend gekocht worden. Sommige Begonia's zijn winterbloeiers en dat geldt uiteraard ook voor Cyclamen en de eerste kamerazalea's. Misschien is het goed bij al deze planten de diepe-bord-methode toe te passen. Schuif daarvoor een schaaltje met water onder de pot die je op een verhoogje plaatst, op een paar kiezelsteentjes bijvoorbeeld zodat het water uit de schaal niet door de potkluit kan worden opgezogen. Vul het water geregeld bij. De plantjes staan dan in een voortdurende zuil van vochtige lucht en kunnen met een beetje geluk lang doorbloeien.

Ivo Pauwels

 

Auteur: 
Ivo Pauwels
Description auteur: 

 "Auteur en tuinman Ivo Pauwels schreef ca. 65  boeken, werkt voor verschillende tijdschriften in binnen- en buitenland, beantwoordt tuinvragen in het Radio2-programma De Madammen en is hoofdredacteur van het VTM programma Groene Vingers."


< Terug