< Terug

Het sneeuwklokje

 

Er bestaan negentien soorten en talloze cultuurvariëteiten van sneeuwklokjes, Galanthus. Slechts een beperkt aantal ervan komt in de handel. Zeldzame sneeuwklokjes zijn peperduur en ‘galantofielen’ hebben er grote bedragen voor over. Gelukkig zijn de heel gewone vormen al meer dan prachtig en het vermogen probleemloos tussen de smeltende sneeuw te verschijnen heeft het sneeuwklokje, Galanthus nivalis, heel populair gemaakt. Het is nauwelijks modegevoelig. In tal van tuinen lopen de sneeuwklokjes na een aantal jaren terug.
Dat komt vaak omdat ze te droog staan of in grond groeien die te weinig humus bevat. Sneeuwklokjes verlangen een enigszins vochtige humusrijke grond en hebben graag een plekje in de winterzon. Onder bladverliezende bomen en struiken op een enigszins vochtig plekje zullen ze zich langzamerhand vermeerderen.
Ivo Pauwels

 

Auteur: 
Ivo Pauwels
Description auteur: 

"Auteur en tuinman Ivo Pauwels schreef ca. 65  boeken, werkt voor verschillende tijdschriften in binnen- en buitenland, beantwoordt tuinvragen in het Radio2-programma De Madammen en is hoofdredacteur van het VTM programma Groene Vingers."


< Terug