De kerstroos moet buiten !

De kerstroos moet buiten !

Wit gaat voor stijlvolle klasse in zowel kerstboomdecoratie als bij kerstplanten. Mooier wit dan in de kerstroos of Helleborus niger vindt u niet om passende sfeer te scheppen. De plant staat echter niet graag in de woonkamer, wel op terras of balkon.
Nu al kopen !
In tuincentra en bij de bloemist kan je al vanaf november, bloeiende kerstrozen (Helleborus niger) kopen. In de huiskamer hebben ze het moeilijk om het tot kerstmis vol te houden. Op terras of balkon blijven ze maanden mooi!
Een heus kerstsprookje
Met deze planten haalt u een mooi kerstverhaal in huis, want –zo wordt verteld van generatie op generatie- dat alle planten even uit hun winterslaap ontwaakten toen Christus werd geboren. De kerstroos vergat echter terug in de aarde te verdwijnen en bloeit sindsdien elk jaar ondanks ijs en sneeuw. En er is nog een –meer romantisch- tweede versie: Een jong herderinnetje hoede de schapen in de buurt van de kerststal de nacht dat Christus werd geboren. In tegenstelling tot de drie koningen had ze geen geschenk bij de hand voor het Goddelijke kind. Van puur verdriet begon ze te huilen. Een engel kwam haar troosten en bood hulp, veegde wat sneeuw van het veld en daar stond de kerstroos te bloeien!
Buiten is beter
De kerstroos is en blijft een buitenplant. Bij huiskamerwarmte schiet ze snel hoog op en gaat ze slaphangen. Hou haar daarom op terras of balkon en laat ze daar schitteren. Wil je ze toch in huis, haal ze dan zo kort mogelijk voor uw kerstfeest in de woonkamer. Eens de kerstdagen voorbij kunt u haar terug buiten planten.