< Terug

Enkele tuintips over heesters voor uw tuin

Volg deze tuintips over heesters voor uw tuin

 

Als sierplanten moeten we eerst praten over heesters. Hogere soorten zijn vooral geschikt om bepaalde ruimten in de tuin te scheppen, die samen met groene vlakken, perkrozen, bloeiende vaste planten en eenjarige zomerbloeiers een tuin vol stemming creëren. Al bij de keuze van de heesters dient rekening te worden gehouden met de uiteindelijke omvang. Iedere boom en struik moet zijn doel vervullen. Ook moeten de eisen wat grondsoort en licht betreft niet vergeten worden.

Een ruimtelik effect ontstaat door de vorming van mooie groepen, door aan beschutting te denken en grensbeplanting, door lage hagen om de tuin in te delen en door de combinatie van heesters en vaste planten. Naast groenblijvende heesters en coniferen worden vooral bladverliezende bloeiende heesters en heesters met andere opvallende eigenschappen (zoals mooie bessen) toegepast. Waar waarde wordt gehecht aan niet veel eisende heesters als grensbeplanting, komen vooral haagplanten in aanmerking.

Als in de tuin bepaalde plaatsen in het oog moeten vallen, opmerkelijke punten gecreëerd moeten worden of een schaduwgevende boom geplant dient te worden, dan moeten we hiervoor bijzonder decoratieve heesters, boomvormige struiken of bomen kiezen. Een dergelijk speciale boom, die meestal slechts middelgroot is, doet altijd kenmerkend aan. Ook vruchtbomen kunnen ook soms heel goed bij uw tuin betrokken worden.

* Het volgende keer praten wij over de verschillende heesters die u voor u tuin kunt kiezen.

 

Auteur: 
Magische Tuinen

< Terug