< Terug

Pink Spider, nieuwkomer voor het terras

 Breng kleur op je terras! Zachtroze past heerlijk bij de lente. Pak uit met een Pink Spider azalea en je bent helemaal mee met de nieuwste tuintrend !

 

Breng kleur op je terras ! Zachtroze past heerlijk bij de lente. Pak uit met een Pink Spider azalea en je bent helemaal mee met de nieuwste tuintrend !

Puur lentegevoel
De Pink Spider is een totaal nieuwe azalea met grote open bloemen en lange bloemblaadjes. De kleur? Schitterend roze met aan de zijkanten telkens een wit boordje. De plant is voornamelijk te koop in maart en april.

De beste plek
Schuif een of enkele planten in een grotere pot of bak of plant ineens in volle grond. Geef liefst een plekje in de zon of halfschaduw.
Nachtvorst voorspeld. Geen probleem voor deze azalea. Hij kan tot -15° Celsius aan. Bescherm wel tegen koude noord- en oosterwind.

Ook binnen
Heb je de Pink Spider graag in huis, ook dat kan. Hou wel weg van de verwarming en geef voldoende water. Nog beter dan gieten is de plant twee keer per week te dompelen. Geef tijdens de bloei geen meststof.

Verpotten en verplanten
Verpot je de planten of plant je in volle grond, zorg wel voor een voldoende zure grond. Gebruik flink wat heidegrond of turf. Leg eventueel ook een laagje turf rond de plant.

Foto: Leybaertbvba

Auteur: 
Marc Verachtert voor Magische Tuinen
Description auteur: 

Groenjournalist met een passie voor planten en tuinbezoeken
 


< Terug