Rozelaars verzorgen tijdens de lente

Rozelaars verzorgen tijdens de lente

Mei is de eerste maand waarin we u aanraden uw rozelaars te voeden met een handvol organische meststof. Deze energie opname zal hen helpen om in hun reserves te gaan en zullen zo prachtige bloemen opleveren.

U voedt al uw rozelaars met een handvol organische meststof uitgestrooid aan zijn voet (indien de rozelaar al oud is, moet u zonder twijfel meerdere handvol meststoffen strooien). Hark vervolgens lichtjes de grond zodat de voeding in de grond kan doordringen. Is uw rozelaar een herbloeiende (meerdere bloeiperiodes gedurende het hele seizoen), herhaal deze handeling tevens in juni en juli. Dien geen meststoffen meer toe vanaf augustus.
Bij droge grond, zorgt u ervoor hem te besproeien met water, zo zullen uw rozelaars de energie bijdrages sneller opnemen.

Welke voeding voor uw Rozen?
Vermijd de kleurmestkorrels van hoog stikstofgehalte, alsook chemische meststoffen. Gebruik liever een meststof waarin de formule is afgestemd op uw rozelaars. Or Brun Spécial Rosiers, op de markt verkrijgbaar en diegene die wij gebruiken in onze rozenkwekerij, is perfect uitgebalanceerd en snel geassimileerd.

De besproeiing van uw Rozelaars
Ongeacht het weer tot midden september, raden wij u aan de rozelaar overvloedig te gieten aan zijn voet: een maal per week 10 liter water per rozelaar indien u de bodem heeft bedekt met cacao schelpjes of “pellets paille de froment”. Bij kale bodem en droge grond door het warme weer, zal u 2 gietbeurten per week moeten voorzien. Deze interventies zullen u helpen om uw rozelaars sneller te laten bloeien en de 2 tot 3 weken vertraging van de vegetatie (te wijten aan de langdurige winter) in te halen.

En de preventieve behandeling tegen de ziektes?
Vooraleer uw rozelaars preventief te behandelen en te beschermen tegen ziektes (het onderwerp van onze volgende nieuwsbrief), zullen we wachten tot de bladeren volledig open zijn …

Filroses