< Terug

Tips voor gezonde en bloeiende rozelaars

Iedereen wil prachtige rozen in zijn tuin hebben. Ja, maar wat moet je daarvoor doen ? Volg deze voornaamste tips om gezonde en bloeiende rozelaars te bekomen ...

 

Iedereen wil prachtige rozen in zijn tuin hebben. Ja, maar wat moet je daarvoor doen ? Volg deze voornaamste tips om gezonde en bloeiende rozelaars te bekomen ...

 

Kies de juiste Rozelaar uit
Laat u adviseren door uw vertrouwde specialist. Sommige aantrekkelijke variëteiten in de boeken of catalogi zijn misschien niet geschikt is voor uw locatie of uw grond. Andere rassen zijn genetisch vatbaar voor ziektes of extreme kou. U heeft nu uw rozelaar gekozen.

Plant uw Rozelaar op de juiste plaats
Alle rozelaars hebben licht en lucht nodig. Verwacht geen grote prestaties van uw rozelaars gepland in de schaduw. Een rozenstruik heeft minimum 4 uur zonlicht nodig in de vegetatieperiode. Geef haar de ruimte die nodig is voor zijn ontwikkeling (uw specialist zal u adviseren).

Het voeden van uw Rozelaars
Hoe herbloeiender uw rozelaar is (bloeit meerdere malen tijdens het seizoen), hoe meer energie hij verbruikt. De meeste rozelaars hebben een verrijkte bodem van humus nodig om hun volledig potentieel te kunnen uiten. Aarzel geen seconde om regelmatig uw bodem te verrijken want een rozenstruik die continu gedurende 5 maanden bloeit of langer, zal zijn voedingsbodem snel uitputten.
Aan het einde van de herfst, verspreidt u aan de voet van uw rozelaars een laagje compost (amendement). Ofwel het huiscompost ofwel een compost uit een zak. Or Brown maakt het beste compost speciaal aangepast aan de behoeften van rozelaars. In het voorjaar biedt u aan al uw rozelaars een handvol speciale organische meststoffen speciaal voor rozelaars. Deze bijdrage herhaalt zich drie keer. In mei, juni en juli.

Besproei uw Rozelaars
Om dit voedsel te assimileren hebben uw rozelaars een enorme behoefte aan water. De eerste oorzaak van de ziektes is een water stress, het gebrek aan water verzwakt de plant en maakt hem gevoeliger voor insecten of paddenstoelen, dragers van ziektes. Besproei voldoende water (10 liter per rozelaar) aan de voet van de rozelaar (nooit op het gebladerte) één keer per week. In periodes van droogte of hittegolf, tweemaal per week.

De vijanden van de Rozelaars bestrijden
Bladluizen worden vaak beschouwd als een last, deze kleine insecten zijn meer lelijk dan gevaarlijk. Laat de natuur reageren. De vogels en de natuurlijke rovers, insecten zoals lieveheersbeestjes zullen het werk voor u uitvoeren. Bij massale aanvallen kan u vermoeden dat een nest van mieren zich rond de rozenstruik bevindt, verwijder het nest en u zult het probleem hebben opgelost. Indien de aanwezigheid van bladluizen u teveel stoort, kan u hen met een natuurlijke methode bestrijden: 1 soeplepel van Marseille zeep per 1 liter water rechtstreeks besproeit op de insecten.

Tips van Filroses


< Terug