Hoe kunt u de herbloei van uw rozelaars bevorderen ?

Hoe kunt u de herbloei van uw rozelaars bevorderen ?

Opdat het herbloei spektakel van uw rozelaars zich gedurende de hele zomer zou voortzetten …

1 / Verwijder regelmatig de uitgebloeide bloemen zodat uw rozelaar al zijn energie kan steken in het aanmaken van nieuwe knoppen. U hebt geen snoeischaar nodig, gebruik uw wijsvinger en duim.

2/ Geef uw rozelaars een laatste handvol meststoffen. Dit is inderdaad het juiste moment om uw rozelaars een laatste voeding te geven onder korrelvorm ‘Or Brun Special Rosiers’. Grietsel de grond op en strooi de voeding uit aan de voet van de rozelaar. Vervolgens geeft u uw rozelaar overvloedig water zonder de bladeren aan te raken.

3/ Als het gebladerte gezond is gebleven tijdens de eerste maanden van de bloei, denk er dan aan om een preventieve behandeling toe te passen op een natuurlijke manier. Dit kan u doen door te pulveriseren met « Macération Spécial Rosiers » of met “Uncle Tom’s Rose Tonic.”
Indien ziektes sterk aanwezig zijn (Type Marsonia of Roest), zal enkel een curatieve behandeling zijn effect geven. Verwijder de bevlekte bladeren en besproei uw rozelaar met een fungicide (bijvoorbeeld Rose Clear, aanbevolen door David Austin). U vernieuwt deze behandeling elke 10 dagen tot het probleem volledig is verdwenen.

4/ Blijf uw rozelaars grondig besproeien (minimum 1x per week 10L water aan de voet van iedere rozelaar). Het water blijft het belangrijkste voedsel van uw rozelaars. Bij droge periodes en zeer hoge temperaturen is het aangewezen uw rozelaars meerdere malen te besproeien per week.

Info van Filroses