Enkele tuintips voor uw engelse rozelaars

Enkele tuintips voor uw engelse rozelaars

Volg deze nuttige tuintips voor uw engelse rozelaars …

– Kies de juiste plek om ze te planten. Ze houden niet zo van veel concurrentie aan hun voeten en hebben een paar uur zon per dag nodig. Rode Rozen zijn mooier als ze niet worden blootgesteld aan de middagzon.

– Verzorg het planten door de grond in de diepte los te maken en bezorg hen een overvloed organische materie.

– Geef regelmatig water tot diep in de wortels (5 à 10 liter water), en de Rozelaars zullen krachtiger en sterker worden en rijker bloeien.

– Regelmatig voeden met een organische meststof, continu bloeiende rozen zijn erg gulzig en verarmen snel uw grond.

– Strooi hun voeten (maar vermijd schors). Dit zal helpen vocht vast te houden en de wortels koel te bewaren.

– Behandel preventief met bio producten (macération), als er ziekte problemen ontstaan . Mochten er ondanks uw zorgen toch ziektes uitbreken moet je uitkijken naar herhaalde chemische behandelingen. Maar altijd proberen om preventief te voorkomen.

– Snoei in het voorjaar, maar niet te zwaar. De dode of gewonde takken afknippen. Het sap stroomt veel vrijer in het nieuwe hout.

– Zorg voor een locatie met een goede luchtcirculatie en let op eventuele problemen maar bewonder vooral hun onvergelijkbare schoonheid.

– Wandel doorheen tuinen of gespecialiseerde kwekerijen en laat uw hart spreken. Indien er goede golven zijn, zullen u en uw rozelaar samen gelukkig zijn. Kies uw rozelaar niet op foto.

– Kies (als u een beetje aarzelt onder de engelse rozelaars) voor een rozelaar gekweekt vanaf de jaren 2000. Op één of twee uitzonderingen na, brengen alle rozelaars, gekweekt na dit jaar, U een gemak van kweken.

Informaties van Filroses